top of page
Szukaj

Serek kanapkowy z pieczonym czosnkiem

Zdjęcie autora: Szkoła na WidelcuSzkoła na Widelcu

8 porcji


Składniki:

  • 300 g sera ricotta

  • 150 g jogurtu greckiego

  • 2 główki czosnku

  • 2 łyżki oliwy

  • Sok z cytryny do smaku

  • Sól i pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

Główki czosnku pieczemy w całości w 180 °C przez 20-30 min, aż będą miękkie. Po ostudzeniu, rozcinamy główkę w poprzek na pół i wyciskamy dokładnie czosnkową pastę. Łączymy ją z serem ricotta, jogurtem i oliwą. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.


Twarożek podajemy na razowym pieczywie, posypany świeżą bazylią, zawsze w towarzystwie ulubionych warzyw.




コメント


Post: Blog2_Post

©2021 by Fundacja Szkoła na Widelcu. Stworzone przy pomocy Wix.com

bottom of page