Pasztet z fasoli
Przepyszny pasztet z fasoli z chrupiącą skórką. Nasze rodziny już niejednokrotnie dały się przekonać do roślinnej wersji tej tradycji.
Przepyszny pasztet z fasoli z chrupiącą skórką. Nasze rodziny już niejednokrotnie dały się przekonać do roślinnej wersji tej tradycji.
Jesienno-zimowe pierogi, które są idealną alternatywą dla klasycznych ruskich czy tych z kapustą i grzybami.
Dowiedz się czym jest edukacja żywieniowo-kulinarna i jak ją realizować aby była skuteczna.
Przepis na muffinki, które podbiją serca dzieci i dorosłych. Zapewniamy, nikt nie uwierzy, że są w nich warzywa!
Czy czekoladopodobny mikołaj to najlepsza rzecz jaką możesz podarować swojemu dziecku?
Wpływ mediów na zachowania jest niekwestionowany, a coraz częściej przypisuje się mu znaczącą rolę w powstawaniu nadwagi i otyłości.
Marnowanie żywności to poważny globalny problem, na świecie, ale i w Polsce. Dowiedz się jak zacząć nie marnować!
Pyszne babeczki z orzechowym i cytrusowym aromatem oraz kawałkami czekolady. Idealne do położenia na talerzyku dla Świętego Mikołaja!
Słodka odsłona fasoli w towarzystwie kokosa. Idealna alternatywa dla sklepowych pralin.
Pożywny, pełen błonnika domowy dodatek do mleka lub jogurtu gotowy w 10 minut.
Szaszłyki, to nowy sposób na ulubione owoce! Idealne na podwieczorek, drugie śniadanie lub urodzinową imprezkę!
Najprostszy sposób na pożywne, a do tego pyszne śniadanie!
Prosta pasta kanapkowa, która smakuje dzieciom. Podajemy ją jako dip do talerza warzyw lub na razowym pieczywie.
Nasz ulubiony zielony koktajl, który jest hitem warsztatów kulinarnych!
Pyszna zupa na zimowe dni z sezonowych warzyw korzeniowych o kremowej konsystencji.
Najlepszy przepis na mikołajkowe warsztaty lub domowe przygotowania do świąt.
Słowa aquafaba, kala namak i tempeh brzmią jak zaklęcia? A może brakuje ci wyrazistego smaku w roślinnych daniach? Mamy receptę!
II śniadanie może być tylko smaczne. Ale może też być odżywcze i pomagające w nauce! Dowiedz się jak pakować dobrze!
Zainspiruj się i spakuj do szkolnego plecaka dobre produkty!
Czy fleksitarianizm to nowy trend, czy może sposób żywienia, którego wprowadzenie powinna rozważyć większośćz nas?